KookJij

Appelpudding met kaneel

Een heerlijk appelpudding met kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jeanne's Place
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelpudding met kaneel te bereiden

- Zet de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel op met suiker, het pijpje kaneel en 2 dl. water.
- Breng alles langzaam aan de kook. Kook de appels in 10 - 12 minuten gaar.
- Week intussen de gelatine in ruim koud water (10 minuten).
- Roer in een kommetje de eidooier met de room goed los.
- Verwijder het pijpje kaneel.
- Maak van de inhoud van het pannetje met de appels een fijne moes. Breng de appelmoes hierna nog even aan de kook. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
- Neem het pannetje met de appelmoes van de warmtebron. Roer de gelatine erdoor en blijf dan zolang roeren tot ze geheel is opgelost.
- Roer 3 eetlepels warme appelmoes door het eimengsel. Roer het mengsel daarna direct de appelmoes.
- Laat het mengsel staan tot het ietwat lobbig begint te worden.
- Klop intussen het eiwit stijf op. Spatel het eiwit dan door het lobbig geworden appelmengsel.
- Doe de massa daarna over in een met koud water omgespoelde vorm. Plaats de vorm in de koelkast om op te stijven. Trek daarvoor tenminste 2 uur uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst