KookJij

Appelbeignets

Een heerlijk appelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelbeignets te bereiden

1).Meng de geklutste eieren met de melk tot een homogeen mengsel.
2).Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout, kaneel en nootmuskaat.
3).Meng tot een homogeen en glad mengsel de melk en de bloem.
4).Bedek de kom met een vochtige doek en zet even warm weg voor 1 uurtje.
5).Ondertussen kunnen de appels worden klaar gemaakt voor gebruik en het frituurvet worden verhit tot 185°C.
6).Doop een appelschijf in het beslag en dompel onder in het hete frituurvet. Per kant ongeveer 2½ min. laten bakken tot een goudkleurig geheel. Laat uitdruipen in keukenpapier en bestrooi ruim met poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De "appelflappen" kunnen ook koud worden genuttigd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst