KookJij

Appel-pompoensoep

Een heerlijk appel-pompoensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: koken.vtm.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-pompoensoep te bereiden



Hak de sjalotten, look en selder redelijk fijn. Snij het pompoenvlees in blokjes van 2 cm. Snij de appelen in vier en haal er het klokhuis uit. Schillen hoeft niet.

Doe de olijfolie in een hoge kookpot en fruit de look, sjalot en selder in gedurende 2-3 minuutjes op een niet al te hoog vuur. Doe er de appelen en de pompoen bij en laat 3 minuutjes rustig meegaren.

Giet er de witte wijn of vermouth bij en laat 1 minuutje koken. Doe er de specerijen bij en giet er na 1 minuut anderhalve liter water bij. Nu mag ook het bouillonblokje bij de soep. Laat 25 minuutjes rustig koken tot alle groenten zacht zijn.

Mix de soep in een blender en doe terug in de kookpot. Kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met een toefje room en werk af met een blaadje peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst