KookJij

Andijviestampot

Nieuwsbrief aanmelden

Andijviestampot

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden.Kook ze in water met zout in 20-25 min.gaar.Giet het vocht van de champignons.Als je een struik andijvie hebt dan haal je de lelijke bladeren eraf en snijd deze in reepjes.Was de andijvie goed en in een vergiet laten uitlekken.Verwarm de melk in een pannetje.Giet de aardappelen af.Prak de aardappelen fijn er roer de melk erdoor,zodat er een smeuíge puree ontstaat.Roer de andijvie en de champignons door de puree en warm de stampot al roerend goed door.Breng het smaak met peper en zout.Schep de kaasblokjes door de stamppot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Antoon zegt:
Morgen lekker andijviestampot eten met spekjes en rookworst erbij. Oer Nederlands, maar oh zo lekker.
Bedankt Lambert voor je suggestie om kaas te gebruiken. Ga ik zeker ook eens proberen.
Lekker koken en smakelijk eten allemaal.

kelly zegt:
Doen jullie het niet met jus door elkaar stampen :o

bart zegt:
Andijvie met speklappen, jammie :D

Henk zegt:
Lekker spul! Jah lekker sloeberen

Yvonne zegt:
Aardappels koken en dan stampen, spekjes uitbakken en deze samen met de rauwe fijngesneden andijvie door elkaar mengen. Probeer eens brie ipv jonge kaas.
Lekker pittig.

carolien zegt:
Voor een zomerse variant is het ook heel lekker om een potje groene pesto door de aardappels te doen en cherry tomaatjes

Hester zegt:
Het was HEERLIJK. Mijn zoontje van 3 zei dat dit echt zijn fiefeling eten is (lievelings eten). Zelfs mijn schoonmoeder vond het er lekker. Als je het niet erg vind ben ik zelf met de eer gaan lopen en heb ik niet gezegd dat ik het recept hiervan heb gehaald(haha-> sorry)

Bepp zegt:
de andijvie vond ik erg lekker.:p

wies zegt:
het lijkt me wel lekker ik ga het met school koken.

wies

plokje zegt:
het was erg lekker!! We hebben er ook wat gekruid zeeuws spek bij gedaan, en de jus aangemaakt met een schepje sambal. Verder een gehaktbal erbij: mmmm
Voor nou en nog 's!!