KookJij

Amandel-frambozen slagroomrol

Een heerlijk amandel-frambozen slagroomrol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: opa henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandel-frambozen slagroomrol te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Smelt de boter.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
Roer de eieren met de resterende suiker schuimig.
Meng de bloem met het amandelpoeder.
Roer het bloemmengsel door het eiermengsel en voeg de gesmolten boter toe.
Meng het eiwit erdoor.
Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak het biscuit in de oven in 7 minuten goudbruin en gaar.
Laat het biscuit afkoelen.
Verwijder papier.
Klop de slagroom met suiker's dik.
Roer de verse roomkaas door de slagroom.
Bestrijk de kapselplak met de jam.
Verdeel de slagroom over de jam.
Rol de rol op zodat je een rol van 40 cm overhoudt.
Snijd in twee stukken van 20 cm.
Bewaar in de koeling.
Bestuif met poedersuiker.
Snijd elke rol in 6 stukken.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

In deze basis kun je elk soort jam gebruiken, zodat je er in kunt variëren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst