Recept
« Terug naar recepten
Ajam abon manga
PT20M
Ajam abon manga
Een heerlijk ajam abon manga recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
p wiggers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam abon manga te bereiden
Snij de kipfilet in blokjes. Kook de blokjes 3 min in kokend water met zout en tamarinde. Schep de blokjes uit het water en laat ze goed uitlekken. Klop een sausje van de sausingredienten. Snij de ijsbergsla in reepjes. Schil de mango, verwijder de pit en snij deze - indien mogelijk - in mooie plakken.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes goudbruin en krokant. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden. Verdeel hierover de kipblokjes en plakjes mango. Schep de koude saus naast en een beetje over de kip.
Serveertips
Een heerlijk voorgerecht bij een Indische rijsttafel
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes goudbruin en krokant. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden. Verdeel hierover de kipblokjes en plakjes mango. Schep de koude saus naast en een beetje over de kip.
Serveertips
Een heerlijk voorgerecht bij een Indische rijsttafel