KookJij

Aardpeer met eiersaus

Een heerlijk aardpeer met eiersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Aardpeer
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardpeer met eiersaus te bereiden

Schil of boen de aardperen, snij ze door en leg ze direct in water met citroen sap tegen verkleuren.
Kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Laat ze uitlekken en vang het lekvocht op.
Hou de aardperen warm.
Verwarm voor de saus de boter.
Voeg de bloem toe en laat deze 2 minuten mee verwarmen.
Hak intussen de gepelde eieren grof.
Meng 1 dl. van het afgekoelde kookvocht door de room.
Voeg dit mengsel met scheutjes te gelijk aan het boter- en bloemmengsel toen blijf roeren tot een glad gebonden saus is ontstaan.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Roer tenslotte het citroensap en de gehakte peterselie erdoor.
Schep de saus over de warm gehouden aardperen.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marleen

marleen zegt:
Ga het proberen, commentaar later.
;);)