KookJij

Aardappelstoemp voor als het vriest dat het kraakt

Een heerlijk aardappelstoemp voor als het vriest dat het kraakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelstoemp voor als het vriest dat het kraakt te bereiden

Aardappelen beetgaar koken.
Spruiten klein snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Appel uithollen, vulsel klein snijden en bijhouden.
Ajuin, look, spruiten en appelstukjes beetgaar opbakken in een beetje boter.
De binnenkant van de uitgeholde appel besmeren met boter en bestrooien met candysuiker.
Zet in een beboterde vuurvaste schotel, laat deze in een voorverwarmde oven op 180 gr 10 min bakken.
Aardappelen pureren de groenten toevoegen en goed kruiden een beetje suiker erbij en alles goed mengen.
Vul de appels met de puree.
Serveer deze winterkost met eendeborst in een porto sausje of vlees naar eigen keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Komt in orde!;):D:p
derbyke

derbyke zegt:
Ben benieuwd naar het recept :);):p
Anna

Anna zegt:
Is ook een heerlijke groente;):D Heb nog ergens een heerlijk receptje voor spruitjestaart, ook maar gauw weer eens maken:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Daar heb je gelijk in, maar had zo'n zin in spruitjesstoemp ;-)
Anna

Anna zegt:
Laat de vorst nog maar even wegblijven, hoor!:p:p Maar als ik dit gerechtje zie...:D:D