Recept
« Terug naar recepten
Aardappelkroketten
PT60M
Aardappelkroketten
Een heerlijk aardappelkroketten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelkroketten te bereiden
1. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met de stamper. Voeg er de losgeklopte eieren en boter aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Vorm langwerpige of ronde kroketjes. Laat ze even drogen onder een schone keukenhanddoek, op een koele plek.
3. Klop de eiwitten lichtjes los in een diep bord. Doe in een tweede bord het paneermeel. Rol de korketjes eerst door eiwit, dan door paneermeel. Laat ze goed drogen. Bak ze in hete frituurolie goudbruin.
2. Vorm langwerpige of ronde kroketjes. Laat ze even drogen onder een schone keukenhanddoek, op een koele plek.
3. Klop de eiwitten lichtjes los in een diep bord. Doe in een tweede bord het paneermeel. Rol de korketjes eerst door eiwit, dan door paneermeel. Laat ze goed drogen. Bak ze in hete frituurolie goudbruin.
annelies zegt: