KookJij

Aardappelkroketten

Een heerlijk aardappelkroketten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelkroketten te bereiden

1. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met de stamper. Voeg er de losgeklopte eieren en boter aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Vorm langwerpige of ronde kroketjes. Laat ze even drogen onder een schone keukenhanddoek, op een koele plek.
3. Klop de eiwitten lichtjes los in een diep bord. Doe in een tweede bord het paneermeel. Rol de korketjes eerst door eiwit, dan door paneermeel. Laat ze goed drogen. Bak ze in hete frituurolie goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annelies

annelies zegt:
Anne-Lyn, paneermeel is gemaakt van gedroogd, verkruimeld beschuit. Je kan het in strooidoosjes in elke super kopen. Een andere naam is chapelure.
Anne-lynn

Anne-lynn zegt:
Het is misschien een beetje een rare vraag maar wat is paneermeel?
Kunt u mijn misschien het antwoord mailen?:D