KookJij

Aardappelkroketjes

Een heerlijk aardappelkroketjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kookclub
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelkroketjes te bereiden

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout. Giet ze af en stoom ze droog. Pureer de aardappelen. Roer het ei en de melk erdoor. Voeg de peterselie, peper en de nootmuskaat toe. Laat de puree iets afkoelen en vorm er dan kleine"kroketjes"van. Klop de eieren los met de melk. Wentel de kroketjes eerst door het ei, dan paneermeel, vervolgens weer door het ei en dan weer de paneermeel. Bak de kroketjes, met niet teveel tegelijk in frituutvet/olie van 180C gaar en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Pien,
Ik denk dat je uit dit recept met gemak 15-20 aardappelkroketjes kan maken.
Veel succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.
pien

pien zegt:
Voor hoeveel aardappelkroketjes is dit recept,
ik moet er namelijk 10 maken voor school
Anja

Anja zegt:
Top recept! Maar hoe stoom je zoiets droog?
derbyke

derbyke zegt:
Zeker Lusy, waarom niet maar wel van oud brood.Groetjes :);):p
lusy

lusy zegt:
Kun je in plaats van paneermeel ook broodkruimels gebruiken?
tessa

tessa zegt:
Hoeveel melk door de aardappelen, en hoezo door de eieren van het beslag??
klaas

klaas zegt:
lekkah:p
Jet

Jet zegt:
Lekker jo!:)
Max Melis

Max Melis zegt:
1 ei voor in de puree
en wat eiwit voor te paneren;)
ik ben kok en gebruik altijd eerst Bloem, dat eiwit en dan panneermeel ;)
Frederike

Frederike zegt:
Nee, 1 ei erin en 2 voor de buitenkant!Is verschil!;)
joehoe

joehoe zegt:
er moeten dus in totaal 3 eieren in :?