KookJij

Aardappelen met spekjes

Nieuwsbrief aanmelden

Aardappelen met spekjes

Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Schil de aardappelen, snij ze in heel fijne plakjes. Leg de helft van de spekreepjes op de bodem van een ovenschaal.
2. Vul verder met laagjes aardappelen en kaas, kruid telkens met peper uit de molen en zout.
3. Dek af met de rest van de spekreepjes. Bestrooi met vlokjes boter.
4. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in een warme oven van 180°C.
5. Verwijder het aluminiumfolie en laat de spekreepjes nog 15 minuten bijkleuren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


luciea zegt:
Zeer lekker, maar wegens dieet maak ik het nu met gebraad en is ook heel lekker.

lesley zegt:
We gaan het nu zo maken, zal mij benieuwen!

Brian zegt:
Een lekker bijgerecht. Maar omdat spek al (te) veel vet bevat, GEEN boter gebruiken.

Julia zegt:
Je kunt het ook doen met spekblokjes, dat is ook heeeeel lekker ;) dan ook nog erbij, half gaar gekookte boontjes, dat samen in een vuurvaste schaal, ff in de oven, en smullen maar,1pans gerecht ;)

K£LLY (L) zegt:
Ik ga het maken voor mijn examen van koken :)
Hopelijk krijg ik er véééél punten vooor :p

Julia zegt:
Ik ga het vandaag proberen, heb het gelezen op 'onze' internet gezet, en 't lijkt me lekker.

wes zegt:
Ik ga dat eens proberen.

feyenoordmama zegt:
smaken verschillen??
hahaha

Bianca zegt:
Het is echt een aanrader!;)

wobko zegt:
dit was dus echt niet te eten!:?