KookJij

4 Snacks voor bij de borrel

Een heerlijk 4 snacks voor bij de borrel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe 4 Snacks voor bij de borrel te bereiden

Kruidige filo-pakjes

Snijd filodeeg in kleine vierkantjes.
Leg in het midden van elk deeglapje wat Boursin (Look en Fijne Kruiden).
Vouw de pakketjes toe en bak ze in de oven.

Dit is een ideaal recept om uw creativiteit te tonen, want u kunt ook andere soorten Boursin gebruiken, en de Boursin eventueel versieren met gehakte noten, stukjes paprika, olijven, tomaat,

°°°°°

Zalige zalmrolletjes
Meng een Boursin (Look & fijne kruiden) met een drietal lepels verse room tot een smeuïge, homogene mengeling.

Doe er enkele gekookte spinazieblaadjes bij.

Met deze mengeling kunt u vier plakken gerookte zalm beleggen.

Rol de zalm op met behulp van bakpapier en leg de rollen, gewikkeld in het papier, enkele uren in de diepvriezer.

Even voor het serveren haalt u de rollade uit de diepvriezer en snijdt u er kleine rondjes van.

Leg de hapjes op een schotel en versier met enkele snippers sinaasappelschil.

Tip:

Dit recept smaakt ook lekker met ham !


°°°°°

Romige pastaschelpen


Kook pastaschelpen al dente.
Meng Boursin (Look en Fijne Kruiden) met fijn gesneden rode paprika's, olijven, walnoten, peterselie en oregano.

Vul de pastaschelpen met de kaasmengeling en sluit ze met een tandenstoker.

Verwarm de schelpen enkele minuten in de microgolfoven tot ze binnenin goed warm zijn.

°°°

Kaaskoekjes

Zeef de bloem met het selderijzout. Snijd er met twee messen de koude Solo in blokjes onder. Voeg de twee soorten geraspte kaas toe als de Solo bijna volledig in de bloem is verwerkt.

Blijf nog even verder snijden met de twee messen tot er zich grove kruimels/klonters vormen in het deeg. Maak een kuiltje in het midden, doe er de eierdooier in en snijd verder met de twee messen.

Kneed vervolgens het deeg tot een bal. Wikkel de bal in plasticfolie, druk plat en laat hem ± 30 minuten in de koelkast opstijven.

Bestuif het werkblad met bloem. Rol de deegbal uit tot een 4 mm dik vierkant van 20 x 20 cm.

Snijd het vierkant in 16 kleine vierkantjes, halveer elk vierkantje nog eens diagonaal zodat je driehoekjes krijgt. Leg de driehoekjes op de bakplaat en laat ze nogmaals zo'n 20 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm een oven voor tot 190 °C. Bestrijk een bakplaat met Solo Culinesse. Bestrijk alle koekjes met het losgeklopt ei, bestrooi ze met wat sesamzaad en bak ze in 10 minuten goudbruin.

Laat ze afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een afgesloten koekjesdoos tot de dag van het feest.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jaaaa......

jaaaa...... zegt:
super lekker!!!
:)
Doortje

Doortje zegt:
Je gasten zullen het waarderen, succes:p
liske

liske zegt:
Een paar heerlijke feestrecepten voor als je wat extra tijd wil vrijmaken om iets aparts op tafel te zetten! zeker geschikt voor mijn zoontje's communiefeest!!
koen

koen zegt:
ja wim
Carla

Carla zegt:
Het lijkt mij heerlijk. Dan maar iets meer werk. Veel beter dan zo'n standaard stukkie kaas!
daniel simons

daniel simons zegt:
ik vond het heel lekker
als iemand nog meer kook ideeen heeft hoor ik dat graag skkls:?
dorothy

dorothy zegt:
het is handig dat je het van te voren al klaar kan maken
Laura

Laura zegt:
Lijkt me lekker en eens wat anders als de standaardhapjes! Bedankt ;)
Lianne

Lianne zegt:
Helemaal mee eens wim;)
wim

wim zegt:
een behoorlijk bewerkelijk tussen doortje Doortje,hier heb je toch wel een beetje keuken ervaring voor nodig,wat dacht je van een stukkie kaas bij de borrel,:?