KookJij

Zelf gebakken gehaktbroodjes met provencaalse kruiden

Een heerlijk zelf gebakken gehaktbroodjes met provencaalse kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zelf gebakken gehaktbroodjes met provencaalse kruiden te bereiden

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak het gehakt aan met de overige ingrediënten en verdeel in 12 gelijke delen. Rol hier balletjes van. Als het deeg voor de eerste keer is gerezen, verdeel het dan in 12 deegballetjes. Vouw om ieder gehaktballetje een lapje deeg en zet het met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Laat de bolletjes nu onder een vochtige doek 30 minuten narijzen. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden in 15 minuten. Haal ze uit de oven, bestrijk ze aan de bovenzijde licht met een kwastje met lauwwarm water. Laat ze op een rooster afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ik denk niet dat de smaak er beter van wordt, Renate. Maar je kunt het altijd proberen;)
renate84

renate84 zegt:
Lijkt me erg lekker, maar kunnen deze broodjes ook ingevroren worden?