KookJij

Witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop

Een heerlijk witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop te bereiden

Buitenste bladeren en kern van het witloof verwijderen , maak een kruis in de voet van het witloof .Bak deze aan in hete boter en voeg de wijn toe evenzeer de suiker en luikse siroop .Deksel op de pan en na ongeveer een vijftien tal min kruiden met muskaatnoot , peper en zeezout . Laat dit verder +/- 15 tal min zachtjes pruttelen tot het witloof gaar is .














Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

a.hoftijzer

a.hoftijzer zegt:
piepers zijn aardappels (in ons dialect)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo a.hofijzer , dank je voor de reactie .Ik ben van Belgie kun je me zeggen wat piepers zijn voor ons onbekent .Dit gerecht kan je je bij elk vleesgerecht voorschotelen.Groetjes van ons 3 :);):p
a.hoftijzer

a.hoftijzer zegt:
ik heb de witlof op deze manier gemaakt, met Hollandse keukenstroop. Was erg lekker; ga het nu proberen met perenstroop. Met welk gerecht heb jij het gecombineerd? Ik had het met gebakken piepers gedaan, smaakte goed, maar........ geen idee waar het beter mee samengaat.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo mia7 ,das pech hé ...als je in de belgiek komt uitkijken naar luikse peren siroop .Maar zo te lezen was het toch lekker en dat is het voornaamste . Groetjes van ons 3 :);):p
mia7

mia7 zegt:
Hallo Derbyke,
Nou de witlof was heerlijk,maar ! Ik miste een fruitige smaak.Dus op naar de Luikse siroop :D Of een andere fruit-siroop .
derbyke

derbyke zegt:
hallo mia7 , een tip voor de siroop uit belgie...echte luikse peren siroop " de beste "en tussen haakjes laat maar weten hoe het smaakte met de hollandse siroop , volgens mij super lekker ;)tot lezen :);):p
mia7

mia7 zegt:
Hallo Derbyke,kan jij toch ook niet weten dat ik vraagje heb ?Nou dan maak ik het morgen met hollandse siroop:p
Als ik in België kom neem ik mij een flesje of potje luikse siroop.:D
Bedank voor je reactie:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo mia7 sorry voor de late reactie je kent het misschien wel werken...wel luikse siroop is wel een belgische siroop maar probeer maar met een andere siroop volgens mij zeker zo lekker .Groetjes van ons 3 :);):p
mia7

mia7 zegt:
Hallo Hilde,ik hoop dat jij mij kan antwoorden nu.Ik heb witlof gekocht en graag op deze wijze bakken.Maar nu ! Ik weet niet wat luikse siroop is,kan ik het vervangen voor een andere siroop .Glidese siroop voor bij de pannenkoek ?Dit lijkt mij heerlijk :):p