KookJij

Wijn-Speklappen

Een heerlijk wijn-speklappen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: FAMILIE SMOKEY
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wijn-Speklappen te bereiden

De speklappen inleggen in de ¼ liter witte wijn waar de 4 kruidnagels het blaadje laurier en de 7 jeneverbessen al gekeusd in toegevoegd zijn.
± een 1 uur laten marineren op een koele plek.
Dan de speklappen eruit halen en even droogdeppen.
De eetlepel stroop mengen met de mespunt gemalen rozemarijn, ½ theelepel zwarte peper en de mespunt gemalen rozemarijn.
Dit mengsel uitsmeren over de speklappen. Deze hierna zacht aangaren om ze de laatste minuten naar believen af te grillen.

Mijn kookverhaal (Smokey Bear)

dit recept is al zolang ik mij kan herrinneren in mijn familie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smokey

smokey zegt:
Hoi G Steensma ik zag jouw reactie nu pas, het is net dat extra dat die speceale smaak toevoegd en een beetje carameliseerd ;)
G.I.Steensma

G.I.Steensma zegt:
Hallo lekkerbek het lijkt mij best een lekker maaltje maar moet wijn perse zoete wijn zijn??????? ga het dan vast eens proberen.:p
smokey

smokey zegt:
de vraag tekens heb ik met opzet bij calorieën en aanverwante gezet want wie wil het weten... ik in elk geval niet. Als het maar vers en eerlijk dus biologisch vlees is;)