KookJij

Varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept)

Een heerlijk varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vergeten recepten.hyves.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept) te bereiden

Vul de stoofpan met de pootjes, zout en peper, ui, knoflook, azijn, kruidnagels, 5 kruidenpoeder, appel, en water tot de pootjes onderstaan.
Breng aan de kook en laat 2 1/2 uur sudderen, tot ze gaar zijn.
Laat de pootjes uitlekken en afkoelen.
Bereid de marinade, wrijf de pootjes hiermee in, en laat een uurtje of langer zo staan .
Haal ze door het broodkruim en bak ze snel in boter rondom bruin of onder de grill

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Dit is een 'vergeten recept'.
Heb ze nog nooit eerder zo bereid, wel als ingrediënt voor de erwtensoep.
Bereiding van knieschijven, Jarret de porc, wordt op internet (in het Frans) uitvoerig beschreven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marina Cremer

Marina Cremer zegt:
Jammie, vanmiddag zag ik op de markt voor het eerst sinds jaren varkenspootjes liggen, heel goedkoop. Ik kocht ze niet hoewel het me heerlijk leek. maar ik wist totaal niet wat ik daar mee kon maken. Vanavond meteen gaan zoeken en ik kwam op dit recept. Het lijkt me heerlijk en ik ga het zeker maken. Dank je wel!
Dirkjan Veen

Dirkjan Veen zegt:
Wat kun je hier bij serveren?
Raymond

Raymond zegt:
Wij leerden dit recept kennen bij de grootouders, aten het regelmatig bij onze ouders en eten het nu nog af en toe, wel zonder het broodkruim gebakken.
Om duimen en vingers af te likken.
Een verwant recept ging met varkensoren maar is spijtig genoeg vergeten.
Wees gegroet.
Ria Lucke

Ria Lucke zegt:
Wij eten ze zonder de appel en als ze gesudderd zijn uit de pan af laten koelen en en eten maar heerlijk
Ria Lucke

Ria Lucke zegt:
Dat ga ik proberen wij eten ze altijd gesudderd. Maar daarna gegrild lijkt me ook heerlijk.
Stella

Stella zegt:
Lijkt me heerlijk! Ga het meteen maken vanavond! Gek op al dat vet en zachte kraakbeen! Ken het vanuit de bruine bonensoep en erwtensoep van mijn moeder. Bedankt voor het delen!
hns

hns zegt:
Ja, ik heb de bereiding eens gezien in een Belgisch kookprogramma. Blijkt inderdaad erg lekker te zijn, een tien! Hans:):):):)
L. Steegman

L. Steegman zegt:
Leerzaam en smaakvol.
Frans Geraets

Frans Geraets zegt:
Prima, maar de pootjes ontbotten, door bloem halen, door opgeklopt ei halen en dan door het broodkruim. Oude, vergeten recepten, ja, maar ze komen terug. De voedingsindustrie hoeft maar zo door te gaan.
Groeten Frans Geraets, kok.