KookJij

Tutti frutti in bladerdeeg

Een heerlijk tutti frutti in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 250 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tutti frutti in bladerdeeg te bereiden

De tutti frutti in een schaaltje leggen en overgieten met verhitte appelsap. De tutti-frutti moet net onder staan. 4 uurtjes laten weken.
Bladerdeeg ontdooien en overlangs doormidden snijden. Langs de randen (1/2 cm van randen af) insnijden in bladerdeeg. Je mag niet het hele plakje doorsnijden. Klein beetje koffiemelk over het plakje kwasten en in een voorverwarmde oven van 175°C 15 minuten laten bakken. Na afkoelen de insnede nogmaals met een mesje volgen en de binnenkant (als van een dekseltje) verwijderen.
Na de weektijd de crème fraiche aanmaken met custard en vanillesuiker en dit verdelen over de twee bakjes. Het crème mengsel bedekken met tutti-frutti en het met poedersuiker bedekte dekseltje er half overheen leggen.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Op de kookjij-site kwam ik van Lize een recept met bladerdeegbakjes tegen. Bladerdeeg is zowiezo een van mijn favoriete producten om iets mee te maken dus heb ik voor de bakjes mijn eigen varianten erop gemaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst