KookJij

Tartaar van Groenlandse heilbot met zure room en verse kruiden

Een heerlijk tartaar van groenlandse heilbot met zure room en verse kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van Groenlandse heilbot met zure room en verse kruiden te bereiden

Leg de heilbotfilets vóór het bereiden een half uur in de diepvries, zodat het visvlees ijskoud is. Snij het visvlees in fijne dobbelsteentjes, kruid met peper en zout, voeg het citroensap en de olijfolie toe, meng alles met een houten lepel. Snij de pijpajuin, bieslook, bladpeterselie en sjalot fijn, meng alles onder de vistartaar en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Meng de zure room met de witte wijn en de mosterd. Kruid met peper en zout en plaats terug in de koelkast, zodat de zure room weer opstijft.
Snij een vel brique deeg in driehoekjes, wrijf ze in met eigeel vermengd met een weinig water en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Bak ze 5 minuten in een oven van 165°C tot een knapperig koekje.
Meng de verse tuinkruiden met een weinig olijfolie met citroen.
Vul een ring van 6 cm diameter op met de tartaar van heilbot tot 1/2 cm onder de rand van de ring en vul dan verder op met de zure room. Verwijder de ring en garneer met de verse tuinkruiden. Lepel wat zure room en enkele druppels olijfolie op het bord, garneer met het krokant koekje en een eetbaar viooltje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst