KookJij

Spruitenstoofpot met hazelnoten

Een heerlijk spruitenstoofpot met hazelnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitenstoofpot met hazelnoten te bereiden

In braadpan olie verhitten.
Ui en wortel 2 minuten fruiten.
Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen.
Wijn erbij schenken.
Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren.
Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken.
Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Laurierblad verwijderen.
Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen.
Bestrooien met hazelnoten.
Lekker met donker volkorenbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst