KookJij

Spaans tapasbuffet

Een heerlijk spaans tapasbuffet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: claudia van galen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaans tapasbuffet te bereiden

Gemarineerde gamba's met citroen en knoflook
In een kom ½ citroen uitpersen ingrediënten toevoegen en goed mengen tot een homogene saus.
Gamba’s toevoegen, proeven en naar smaak zout/peper toevoegen.
Gambas op een schaal plaatsen en garneren
Manchegokaas met Spaanse peper
Manchego kaas in dunne reepjes snijden (dunne frites)
Spaanse peper in de lengte in vieren snijden. ¼ deel van de zaadlijsten ontdoen en fijnhakken.
Kaas in een tapas schaal plaatsen en bestrooien met de stukjes peper.
Seranoham met Galiameloen
Meloen halveren en nogmaals halveren (in vieren) ¼ deel in drieën snijden , doe dit ook met de 3 andere delen. Met een mes de schil verwijderen en ieder stukje dwars halveren, zodat er 24 stukjes meloen ontstaan. Stukje Seranoham om de meloen wikkelen prikker erdoor en op de schaal plaatsen.
Gemarineerde zeevruchtencocktail in salsa
In een kom alle ingrediënten toevoegen, goed mengen tot een gebonden salsa, de fruits des mere toevoegen, mengen en in een tapas schaal plaatsen . Garneren naar eigen inzicht.
Chorizo /Fuet
Chorizo en fuet (Spaanse droge worst) in 20 dunne plakjes snijden en in een tapas schaaltje plaatsen
Geroosterde paprikasalade
Paprika’s in repen (1cm) snijden en uitlaten lekken.
Voor de salsa alle ingrediënten in een kom samenvoegen en goed vermengen.
Paprika’s voorzichtig mengen en in een tapasschaal plaatsen.
Gemarineerde champignons met gekonfijte rode ui en sherry
Rode ui in halve ringen snijden. Pan zeer heet laten worden.
Scheutje olie, uien ,champignons en gehakte knoflook toevoegen goed roeren, 2 minuten roerend bakken,
Alle ingrediënten toevoegen deksel op de pan en gas uitzetten.
Af laten koelen en in een tapas schaal plaatsen.
Spaanse salami met cornicons
Salami in 20 dunne plakjes snijden. Plaatsen in een tapasschaaltje en garneren met cornicons (augurkjes)
Salade van artisjokken
artisjokken halveren.
In een kom de salsa maken door alle ingrediënten toe te voegen en goed te mengen. Artisjokken met de salsa op smaak brengen en in een tapasschaal plaatsen.
Sangria
citrusvruchten in vieren snijden, daarna dunne plakjes snijden
In een kan doen en daarover de Sangria schenken
Gehaktballetjes in salsa
In olijfolie de gehakte ui, knoflook en sambal bakken.
tomatensaus toevoegen en aan de kook brengen.
Gehaktballetjes toevoegen en opwarmen, peterselie toevoegen en opdienen in een tapasschaal
Tapenade, stokbrood
Stokbrood snijden en met de tapenade op het buffet plaatsen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Lijkt me erg lekker allemaal, maar erg onoverzichtelijk. Ik heb alles opgeslagen in word en ga het nu wat (voor mij) beter indelen. Daarna aan de slag!! Hoop dat we vandaag nog aan het eten toekomen!