KookJij

Sambal Goreng Kentang (pittige frietjes)

Een heerlijk sambal goreng kentang (pittige frietjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Goreng Kentang (pittige frietjes) te bereiden

De ui, knoflook, sambal en overige kruiden licht aanfruiten in de olie. De keukenstroop toevoegen.
Het water en de ketjap erbij doen en ook de kippenbouillonpoeder. De boemboe zachtjes inkoken tot een stevige massa.
De frietjes door de boemboe scheppen en laten intrekken.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Gemaakt en gegeten bij een Indonesische kookworkshop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ok, thanks!;);)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hey Anna, deze kan je inderdaad bij de toko halen. De Albert Heijn heeft ze ook :)
Anna

Anna zegt:
Hoi Harry, zijn die frietjes niet altijd gezouten? Of haal je ze dan bij de toko? Lijkt me heerlijk, bij de rijsttafel;):p:D
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Is goed!! Ik ben benieuwd!
flavia

flavia zegt:
Bedankt Harry, ik laat het je weten als ik poeder gebruik, maar het zal wel zondag worden, denk ik.:p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hey! Het is de bedoeling dat je het blokje verkruimeld :)
Wat de poeder betreft, dit zou je even kunnen proberen, maar ik ga uit van 1 tl.
flavia

flavia zegt:
Hallo Harry, dit lijkt me lekker en pikant. Een vraagje: je hebt het over bouillonblokje en bouillonpoeder. Ik heb ze beide. Als ik de poeder neem, hoeveel? 1 a 2 tl misschien?
Ik heb in ieder geval dit recept bij mijn favo's gedaan en hoop het morgen te maken. Gr.;)