KookJij

Rundvleescurry

Een heerlijk rundvleescurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvleescurry te bereiden

Sjalotjes, gemberwortel, knoflook, kerrie, citroenrasp en cayennepeper in vijzel of keukenmachine heel fijn hakken. Blokjes vlees met dit mengsel inwrijven en op koele plaats minstens 1 uur laten intrekken.

Olie verhitten in braadpan en vlees met kruidenmengsel rondom bruinbakken. Kokosmelk, bouillon en sojasaus toevoegen en vlees met deksel op de pan op heel zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar laten worden.

Zo nodig op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren bestrooien met koriander of basilicum. Lekker met rijst en een groente, bijvoorbeeld sperziebonen.

Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)

ik doe er ook pasta bij voor die gene die geen rijst lust

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst