KookJij

Rundvlees uit de wok

Een heerlijk rundvlees uit de wok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie: 320 kCal energie
27 Gram eiwit
21 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees uit de wok te bereiden

De paddenstoelen in warm water leggen en 30 min laten wellen (je kunt natuurlijk ook verse gebruiken, dan vervalt het wellen). in de tussentijd het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes snijden.
De groenten wassen en schoonmaken. De paprika's in reepjes, de uitjes in ringen en de selderij in plakjes snijden. De knoflook en de gember schoonmaken en fijnsnijden. De paddenstoelen wassen, droogdeppen en in zeer dunne reepjes snijden.
De olie in een wok verhitten, de noten hierin bakken tot ze gaan geuren en dan uit de wok halen. Het vlees al roerend gaar bakken in de rest van de olie. De groenten, de knoflook en de gember toevoegen en knapperig bakken. Met sojasaus en wijn afblussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog 3 minuten gaar laten worden, eventueel nog wat water toevoegen. Over de borden verdelen, de noten erover strooien en serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst