KookJij

Rundvlees in tomatensaus op Bourgondische wijze

Een heerlijk rundvlees in tomatensaus op bourgondische wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees in tomatensaus op Bourgondische wijze te bereiden

De runderlappen in blokjes snijden. Uien pellen en grof in stukken snijden. Teentjes knoflook pellen en grof hakken. Braadpan verhitten en vlees samen met de uien aanbakken. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Toevoegen knoflook, rode wijn en gedroogde tijm. Zoveel water toevoegen dat het vlees net onder het vocht staat. Bouillonblokje verkruimelen en toevoegen. Twee uur laten pruttelen op een heel laag pitje. Tomaten toevoegen en eventueel zout en peper naar smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Heerlijk,heb het al vaker gemaakt maar het een beetje aangepast:laurierblaadje erbij en op het laatst sperciebonen en aardappel blokjes mee laten garen
Lilith

Lilith zegt:
Lijkt me heerlijk! Ga ik proberen! :)