KookJij

Runderstoof met Appel(peren)stroop

Een heerlijk runderstoof met appel(peren)stroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoof met Appel(peren)stroop te bereiden

1).Zet stoofpan op het vuur en laat de spekjes uitbakken tot ze krokant zijn. Zet apart. Bak in het spekvet met 2 eetlepels rijstolie de blokjes vlees bruin.
Doe dit in etappes, anders bak je niet maar kook/stoof je het vlees.
Zet het vlees dan even apart.
2).Voeg nog wat rijstolie toe en fruit hierin de uien, knoflook, wortel en preien zacht.
3).Doe de pancetta er bij en de blokjes rundervlees. Strooi hierover de bloem en laat onder omroeren even goed doorbakken.
4).Zet nu de inhoud net even onder de bouillon en breng aan de kook. Zet vuur nu laag en voeg toe de ontbijtkoek,de mosterd, bouquet garni en de appelstroop.
5).Deksel er op en 3 uren op laag vuur laten sudderen. Zo nu en dan even doorroeren.
6).Controleer op smaak met veel verse zwarte peper uit de molen en ietsje zout zonodig.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met aardappel puree en bv sperzieboontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lilith

Lilith zegt:
Bedankt! Ik ga het recept zeker proberen! ;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lilith,Sorry.
Het komt wrsch.omdat ik de mosterd op de ontbijtkoek smeer.Is verbeterd.Dank.
Jan A.
Lilith

Lilith zegt:
Lijkt me een heerlijke stoofschotel Jan! Maar wanneer doe je de ontbijtkoek erbij? Ik neem aan als je de bouillon bij het vlees en de groente doet?