KookJij

Runderhaas met Wijnsaus

Een heerlijk runderhaas met wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderhaas met Wijnsaus te bereiden

1).De rijstolie in de pan verhitten en de runderhaas of steak daarin dichtschroeien en enigszins kleuren.
2).Daarna in de pan in de oven met open deksel. Elke 5 minuten iets draaien en ongeveer 20 minuten in de oven houden. Daarna er uit halen en 20 minuten met rust laten.
3).Behalve de boter de rest van de ingredienten in een sauspannetje doen en inkoken tot een kwart over is.
4).Hierna het pannetje op een vlamspreider zetten en de blokjes boter er een voor een doorkloppen.
5).Vlees dun snijden (dwars op de vezelstructuur aub!) en uitserveren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN: Plakjes vlees met saus serveren met puree van aardappelen + schorseneren/sperziebonen enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst