Recept
« Terug naar recepten
Rommedoe in bladerdeeg
PT60M
Rommedoe in bladerdeeg
Een heerlijk rommedoe in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rommedoe in bladerdeeg te bereiden
De oven voorverwarmen op 240 graden C.
Het bladerdeeg uitgespreid op het werkblad ontdooien en met de deegroller iets dunner rollen.
Ieder rommedoeke op een plakje bladerdeeg leggen.
Hier weer een plakje bladerdeeg opleggen, randen met losgeroerde eierdooier instrijken en stevig vast aandrukken.
Het geheel met losgeroerde eierdooiers bestrijken en de pakketjes in de voorverwarmde oven ongeveer tien minuten bakken.
De appels schillen en in partjes verdelen.
De olie in een anti-aanbak koekepan verhitten en de appelpartjes even aanbakken.
De honing toevoegen en laten smelten en het geheel met wijn afblussen.
De bladerdeegpakketjes in het midden van voorverwarmde borden leggen en de appelpartjes met wat vocht rond de pakketjes scheppen en met munt garneren.
Het bladerdeeg uitgespreid op het werkblad ontdooien en met de deegroller iets dunner rollen.
Ieder rommedoeke op een plakje bladerdeeg leggen.
Hier weer een plakje bladerdeeg opleggen, randen met losgeroerde eierdooier instrijken en stevig vast aandrukken.
Het geheel met losgeroerde eierdooiers bestrijken en de pakketjes in de voorverwarmde oven ongeveer tien minuten bakken.
De appels schillen en in partjes verdelen.
De olie in een anti-aanbak koekepan verhitten en de appelpartjes even aanbakken.
De honing toevoegen en laten smelten en het geheel met wijn afblussen.
De bladerdeegpakketjes in het midden van voorverwarmde borden leggen en de appelpartjes met wat vocht rond de pakketjes scheppen en met munt garneren.