KookJij

Romige aardappel peer gratin

Een heerlijk romige aardappel peer gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige aardappel peer gratin te bereiden

Oven voorverwarmen op 175 °C. Knoflook met koksmes pletten. In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen. Geheel 5 min. zachtjes laten trekken. Knoflook verwijderen. Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen. Peren halveren en klokhuis verwijderen. Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven. In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer. Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is. Kaas en boter in vlokjes erover verdelen. Schaal ca. 1 uur en 15 min. in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is. Lekker bij wild en rosbief.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corrie

Corrie zegt:
Nou Marijke,dat lijkt mij wel heel erg lekker.Ga dit recept zeker snel proberen.Gr.Corrie.