KookJij

RIJST Nasi Kuning (Gele Rijst)

Een heerlijk rijst nasi kuning (gele rijst) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Nasi Kuning (Gele Rijst) te bereiden

*Van de 3 koppen water koken we 100cc en lossen daarin op de 1/2 santen-blok,de laos,kurkuma en djahé
*Dit doen we weer terug bij de rest van de oorspronkelijke drie koppen water die nodig waren voor de 2 koppen rijst.
*We doen de rijst er bij en de blaadjes en koken de rijst gaar zoals we gewend zijn te doen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Nasi Kuning (Kuning=Geel) wordt gezien en gebruikt als een feestrijst,dwz het wordt geserveerd bij feestelijke gelegenheden in plaats van de gewone witte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lil

Lil zegt:
Hoi Jan,weet je dat dit gerecht op feesten gebruikt werd om de kwade geesten weg te houden vandaar het feest maaltijd!!!! serveer allerlei lekkers bij bv droog gebakken kippen vleugels,sambalgoreng ebbi (garnalen) babi ketjap en atjar ketimoen,veel plezier!!!!;)