KookJij

Rabarbercompote met kardemompudding

Een heerlijk rabarbercompote met kardemompudding recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarbercompote met kardemompudding te bereiden



Spoel en schil de rabarber en snijd in kleine stukjes. Doe ze met de suiker en een beetje citroen in een diep bord en dek af met folie. Laat in ongeveer 5 minuten gaar worden in de microgolfoven op 600 W.
Voeg voor de pudding de suiker bij de eierdooiers en klop tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en roer opnieuw glad.
Breng de melk en de kardemom aan de kook.
Giet de kokende melk traag bij de eiermassa en roer goed. Laat nog even op een zacht vuur inkoken tot een gladde room.
Verdeel de pudding over de borden en lepel er wat rabarber over. Leg er een wafeltje bovenop en werk af met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst