KookJij

Pasta met Pesto

Een heerlijk pasta met pesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met Pesto te bereiden

Begin dan met basilicum, zout en knoflookteentje tot een pasta te wrijven.
Voeg dan pijnboompitten en daarna de kaassoorten toe en maak er met de olijfolie een smeuige pasta van.
Eventueel kan de kaas vervangen worden door Nederlandse schapenkaas en oude Goudse kaas.
De basilicum wordt ook wel eens gedeeltelijk door peterselie vervangen.
Schil 2 aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze ca 10 min. in water met zout.
Voeg dan 400 gram pasta toe en laat deze al dente koken.
Giet alles af, doe de pesto erbij en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Laura:Wel wat laat maar toch hier je antwoord,
Een vijzel is een stamper die wordt gebruikt om te vermalen en vermengen.
Hij wordt uit hard materiaal vervaardigd, bijvoorbeeld, steen, brons, koper aardewerk of kristal.
Succes met koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
laura

laura zegt:
wat is een vijzel
atijdemanmilani

atijdemanmilani zegt:
Dankje, ga het zeker proberen.m.vr.gr.anja.
bertal

bertal zegt:
Hallo atijdemanmilani:
(Anja)
Of het meerwaarde heeft weet ik niet.
Het geeft een bijzondere smaak aan de pasta.:);)
m.v.g. Bert Allers
atijdemanmilani

atijdemanmilani zegt:
Hallo Bert,
Wat is de meerwaarde van aardappelen bij het koken van Pasta?m.vr.gr.Anja.