Recept
« Terug naar recepten
Parfait van madarijnlikeur
PT75M
Parfait van madarijnlikeur
Een heerlijk parfait van madarijnlikeur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parfait van madarijnlikeur te bereiden
Klop 4 eierdooier met 100 gram suiker luchtig en wit boven een pan met warm water ( au bain marie ).
Haal de kom van het vuur en schep de massa in de keukenmachine.
Blijf kloppen tot de massa koud is.
Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de eierdooiermassa.
Hol de mandarijntjes uit en pureer het vruchtvlees.
Schep het vruchtvlees door de massa en schenk de massa vervolgens in de uitgeholde mandarijntjes.
Zet de mandarijntjes in de vriezer en laat ze bevriezen.
Klop 4 eiwitten met de rest van de suiker stijf.
Voeg als laatste 1 eierdooier toe!!
Haal de bevroren mandarijntjes uit de vriezer spuit het eiwit op de mandarijntjes en gratineer ze in de oven mooi bruin.
Uitserveren:
Zet de mandarijntjes in een cocktailglas en garneer ze met een takje mint en cigarette russe.
Haal de kom van het vuur en schep de massa in de keukenmachine.
Blijf kloppen tot de massa koud is.
Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de eierdooiermassa.
Hol de mandarijntjes uit en pureer het vruchtvlees.
Schep het vruchtvlees door de massa en schenk de massa vervolgens in de uitgeholde mandarijntjes.
Zet de mandarijntjes in de vriezer en laat ze bevriezen.
Klop 4 eiwitten met de rest van de suiker stijf.
Voeg als laatste 1 eierdooier toe!!
Haal de bevroren mandarijntjes uit de vriezer spuit het eiwit op de mandarijntjes en gratineer ze in de oven mooi bruin.
Uitserveren:
Zet de mandarijntjes in een cocktailglas en garneer ze met een takje mint en cigarette russe.