KookJij

Oblok Oblok

Een heerlijk oblok oblok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oblok Oblok te bereiden

Oblok Oblok is een gerecht met gefermenteerde bonen (soja bonen) in de vorm van tahu en tempé
*Begin met de tempé en de tahu te bakken in rijstolie met sesam olie in een wok (wajan) en zet dat apart
*Maak de bumbu door :trassi,kemirinootjes,laos,lombok,sambal,suiker,asemwater,ketumbar,djinten en kunyit in een blender tot een homogene pasta te draaien.
*Fruit de sjalot en knoflook aan in de overgebleven olien en doe daar na een minutt de bumbupasta bij.Wanneer dit mengsel erg lekker gaat geuren doe er dan de kippebouillon bij en de cocos crême.Roer dat goed dorr elkaar en laat even sudderen.Doe er dan de peteh bonen bij en vlak voor het opscheppen de tahu en tempé.Roer goed door en laat op het allerlaatst een paar handjes vol garnalen meekoken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:Met witte rijst,omelet,krupuc,emping,eventueel een vleesgerechtje en ketimun salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mia7

Mia7 zegt:
Heerlijk Jan !!:):p