KookJij

Mild rundvlees op zijn indonesisch

Een heerlijk mild rundvlees op zijn indonesisch recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mild rundvlees op zijn indonesisch te bereiden

Verhit de olie in een grote braadpan. Bak hierin de fijngehakte sjalotjes en knoflook lichtbruin. Voeg het in dobbelsteentjes gesneden vlees toe en schroei dit dicht tot het lichtbruin is.
Voeg fijngehakte gemberwortel, kerriepoeder, goela djawa en tamarinde (of 1 eetl azijn) toe en breng op smaak met zout.
Roer dan de tomatensap, kokosmelk en ketjap erdoor. Zet de pan met een deksel op een sudderpitje en laat het vlees in enige uren zacht garen en sudderen.
Het is de bedoeling dat een dikke saus overblijft (eventueel nog binden voor het opdienen).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst