KookJij

Limburgse Doevesop (Duivensoep)

Een heerlijk limburgse doevesop (duivensoep) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse Doevesop (Duivensoep) te bereiden

Breng 2 1/2 liter water aan de kook met zout.
Was de duiven met koud water.
Voeg als het water kookt de duiven toe.
Breng het geheel weer aan de kook.
Verwijder het schuim met een schuimspaan.
Voeg de tuinkruidenkruidenblokjes toe.
Laat de bouillon op laag vuur trekken tot de duiven gaar zijn en het vlees makkelijk van de botjes loslaat.
Snij ondertussen de wortel, prei en selderijknol in kleine stukjes.
Neem de duiven uit de bouillon en laat ze afkoelen.
Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat ze zachtjes gaarkoken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Snij het duivenvlees van de botjes en snij het klein.
Als de groenten bijna gaar zijn, naar smaak rijst toevoegen.
Als de rijst gaar is het vlees toevoegen.
Heet opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

danny de prez

danny de prez zegt:
Kan ik de soep dan ook invriezen?
mieke

mieke zegt:
Soep just klaargemaakt, wel met bosduifjes, lekker, lekker !!
bertal

bertal zegt:
AnnikaT,
Heel gewoon, kopje eraf en dan plukken net als bij een kip, succes:);)
m.v.g. Bert
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Hallo Bert. Wij hebben thuis reisduiven en soms, als ze hun "werk" niet goed doen, ruimen we ze op. Natuurlijk kan ik hier ook soep van maken! Alleen: hoe ontdoe je ze op een handige manier van hun veren, en hoe slacht je ze? Weet iemand dit?