KookJij

Kruidige Bloemkoolsoep

Een heerlijk kruidige bloemkoolsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige Bloemkoolsoep te bereiden

1).Verhit de boter in de grote pan en fruit hierin aan de uien en de knoflook tot de uien zacht zijn geworden,zonder dat ui en knoflook gekleurd worden.
2).Doe dan de bloem er bij en even later de kerrie,koriander en komijn.Al roerend laten doorsudderen tot de bloem is gegaard (Ongeveer 5 minuten).
3).Doe dan de bloemkool er bij en de kippenbouillon en breng dat al roerend aan de kook.Laat dat 15 minuten koken en pureer dan alles.
4).Breng op smaak met iets zeezout en veel vers gemalen peper.
5).Voeg de room toe en roer nog even door

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

A)>Verdeel over de borden en strooi er de gesnipperde mint over.
B)>Laat de mint weg en strooi er gesnipperde platte peterselie over en optioneel geraspte oude kaas

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marianne van velzen

marianne van velzen zegt:
Heerlijke soep, brand lekker na in je keel, zelfs mijn dochter (16 jaar) is er erg over te spreken. Wat ik wel jammer vind is dat de hoeveelheden in cc staan ipv tl/el/gr. Maar na googlen heb ik geleerd dat 5 cc 1 eetlepel is.