TE GEBRUIKEN VOOR :
-vis
-schaal- en schelpdieren
-vlezen
-gevogelte (zoals b.v. gebraden kip)
-aardappelgerechten (frites, gebakken aardappels, puree)
-gestoomde en gewokte groentes
-pasta's
-pizza's
-eiergerechten
-casseroles
-soepen
-stamppotten
-Bloody Mary
Nieuwsbrief aanmelden
Probeer eens deze recepten
- Gegrilde kipsalade met pittige mangosalsa en frisse yoghurtdressing.Eindelijk weer eens een zonnige dag. Dan smaakt een maaltijdsalade op het zonnig terras buiten gewoon
- Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.Aparte stamppot met een Oosters tintje en heerlijke ballen met feta in een smakelijke jus.
- Hartige taart van filodeeg met pompoen, feta, tomaatjes en olijven Een echte herfsttaart. Filodeeg-bodem met een vulling van stukjes pompoen, blokjes feta, kerstomaatj
- Snelle Kruidige Snoeptomaatjes Soep Ik had nog een pot snoeptomaatjes en die wilde ik graag verwerken. Op de site van Familie over de K
- Verrukkelijke , pittige kip - ketjap met wokgroente.Deze verrukkelijke en snelle kip ketjap is een recept van Familie over de kook. Het is een lange lijst
Ingrediënt informatie
Laurierbladeren
Laurierbladeren zijn afkomstig van de laurierboom of -struik.
Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang en worden (meestal gedroogd) gebruikt in stoofpotten en soepen, waarbij de laurier langere tijd ... Lees meer
Paprikapoeder
Er zijn twee soorten paprikapoeder:
de milde soort met een zoetige smaak. Dit is meestal het gewone paprikapoeder dat verkocht wordt in supermarkten.
de pikante soort is pittig van smaak net ... Lees meer
Nootmuskaat
Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de Nootmuskaatboom (, die in regenrijke tropische kustgebieden gekweekt wordt. De muskaatnoot is ovaal van vorm en ongeveer twee en een halve centimeter lang.... Lees meer
Kruidnagelpoeder
Kruidnagel is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer overheersende smaak. Kruidnagels zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom (Syzygium aromaticum, synoniemen: Eu... Lees meer
Paprikapoeder
Er zijn twee soorten paprikapoeder:
de milde soort met een zoetige smaak. Dit is meestal het gewone paprikapoeder dat verkocht wordt in supermarkten.
de pikante soort is pittig van smaak net ... Lees meer
Paprikapoeder
Er zijn twee soorten paprikapoeder:
de milde soort met een zoetige smaak. Dit is meestal het gewone paprikapoeder dat verkocht wordt in supermarkten.
de pikante soort is pittig van smaak net ... Lees meer
Recept
« Terug naar recepten
Kruidenmix Amerika
PT60M
Kruidenmix Amerika
Er zijn een paar kruidenmengsels,die in de USA veel worden gebruikt.Aangezien ze in West-Europa slecht verkrijgbaar zijn,volgen hier de (aangepaste) recepten er van.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Benodigdheden
Ingrediënten
KRUIDENMIX AMERIKA :Alle ingrediënten dienen goed droog te zijn:
15 cc .poeder van laurierbladeren (droog)
15 cc. selderijzout
5 cc. gemalen selderijzaad
5 cc. Colman's mosterdpoeder
8 cc. gemalen zwarte peper
1 eetlepels maximaal kosher zout toevoegen, zodat het totale mengsel hooguit voor een 1/7 - 1/6 uit zout bestaat.
10 cc. gemberpoeder
10 cc. gerookt paprikapoeder
5 cc. nootmuskaat
3 cc. gemalen rode pepervlokken
3 cc. kruidnagelpoeder
3 cc. gemalen foelie
3 cc. gemalen cardamom
3 cc. gemalen kaneel
3 cc. gemalen all spice piment()
1 eetlepel per 500 gram vlees
**************************************
CAJUN :
1 eetlepel paprikapoeder
5 cc uienpoeder
5 cc knoflookpoeder
5 cc cayennepeper,gemalen
5 cc witte peper,gemalen
5 cc zwarte peper,gemalen
5 cc oregano,gedroogd
3 cc thijm,gedroogd
3 cc komijn,gemalen
3 cc laurier,gemalen
1 eetlepel per 500 gram vlees
**************************************
VLEESKRUIDEN UNIVERSEEL:
2 1/2 uienpoeder
1 paprika poeder
1 knoflook poeder
1 cayenne peper
1 witte peper
1 zwarte peper
1 thijm
1 oregano
1 venkel
1 x 15 cc per 500 gram vlees
*************************************
OLD BAY Kruidenmix,aangepast door Jan A.
2 eetlepels gemalenlaurier poeder
1 eetlepel gemalen celery zaad
1 eetlepel Colman's mosterdpoeder
1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel gemberwortel poeder
1 eetlepel pimenton de la Vera (gerookte paprikapoeder)
2 theelepels gemalen nootmuskaat
2 theelepels gemalen kruidnagelen
2 theelepels allspice poeder
1 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel gemalen gedroogde lomboksnippers
1-2 x 15 cc per Kg garnalen
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereiding
Hoe Kruidenmix Amerika te bereiden
*Alle ingrediënten, tot poeder gemalen, bij elkaar voegen en 100% mixen, zodat een homogeen mengsel ontstaat.
Dit mengsel blijft ongeveer 5 maanden goed, mits bewaard in een luchtdicht afgesloten doos, flesje of busje.
Koel bewaren in het donker
Dit mengsel blijft ongeveer 5 maanden goed, mits bewaard in een luchtdicht afgesloten doos, flesje of busje.
Koel bewaren in het donker
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Maak favoriet |
Deel op... |
Print dit recept |
E-mail dit recept |
Waardeer dit recept |