KookJij

Kikkererwt, spinazie en zoete aardappelsoep

Een heerlijk kikkererwt, spinazie en zoete aardappelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ainsley Harriot
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kikkererwt, spinazie en zoete aardappelsoep te bereiden

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, zoete aardappel en knoflook al roerend 5 min. tot alles goudbruin begint te kleuren.
Voeg het komijnzaad toeen bak het 30 sec. mee.
Roer de kikkererwten, tomaten en honing erdoor en bak alles nog eens
1-2 min. tot de tomaten zacht worden.

Roer de hete bouillon erdoor, breng de soep aan de kook.
Doe een deksel op de pan en laat alles 10 min. zachtjes pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.

Voeg de spinazie toe en kook die 1 min. mee tot het blad slinkt.
Breng de soep op smaak en verdeel hem over kommen.
Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

resi.

resi. zegt:
Dit lijkt me n`lekker soeppie, bedankt voor het recept! Resi.;)