KookJij

Kersen op eau-de-vie

Een heerlijk kersen op eau-de-vie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersen op eau-de-vie te bereiden

Was de kersen, dep ze goed droog en knip de steeltjes tot op 1 centimeter af. Leg de kersen in de pot, strooi de poedersuiker op de kersen en schenk de eau-de-vie hierop. Sluit de pot, draai de pot voorzichtig enkele keren op zijn kop en zet de pot weg op een koele donkere plaats. Laat de kersen 2-3 maanden op smaak komen. Keer de pot eens in de week voorzichtig, zodat alcohol en suiker zich mengt.
Serveren:
Lekker bij ijsdesserts.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst