KookJij

Kalfstong met Madeirasaus

Een heerlijk kalfstong met madeirasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen creatie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfstong met Madeirasaus te bereiden

Was de verse kalfstong goed af !
Doe deze in en pan met ruim water en bouillon.
Voeg een bouqet garni toe van verschillende kruiden.
Laat de tong ongeveer anderhalf a twee uur 'trekken' , totdat het vel van het puntje van de tong makkelijk loslaat.
Haal de tong uit pan en bewaar de bouillon.
Als het keelstuk nog aan de tong zit, snijdt dit er dan ruim af (dat kun je evt. later gebruiken voor een ragout)
Snijdt de tong in plakken.
Maak in een aparte pan een roux van boter, bloem en de bouillon en voeg er de Madeira bij.
Zorg dat er een combinatie gaat ontstaan van dikte en smaak.
Voeg dan de plakken tong toe aan de saus.
Kook water in een pan en kook de rijst.
Giet de rijst af en doe daar wat van op de borden.
Serveer dit met de kalfstong en de daarbij behorende saus!
Doe hierna wat verse peterselie erbij zodat e.e.a. wat kleur krijgt.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst