KookJij

Kalfsfricandeau prins orloff

Een heerlijke ovenschotel met vlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: http://marionsrecepten.nl/
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsfricandeau prins orloff te bereiden

  1. Braad de kalfsfricandeau in 125 gram roomboter aan. Bestrooi het met peper en zout en bedruip het tijdens het 1 uur braden met 1 deciliter water.
  2. Fruit ondertussen in 20 gram rromboter, de ui goudbruin en voeg er de gesneden champignons aan toe en bak alles totdat het vocht verdampt is.
  3. Voeg peper en een scheut schenkroom toe en haal de pan van het vuur.
  4. Voeg water toe tot een totaal van 2,5 deciliter jus.
  5. Beboter een vuurvaste schaal.
  6. Snijd het vlees in vingerdikke plakken.
  7. Leg het vlees dakpansgewijs in de schal en leg tussen het vlees 1 plakje bacon.Verdeel daarover het ui-champignonmengsel.
  8. Maak op een laag vuur een gladde roux van 20 gram roomboter en 25 gram bloem. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de 2,5 deciliter jus toe en laat de saus in 5 minuten gaar worden.
  9. Voeg 25 gram geraspte oude kaas toe en een scheut schenkroom. Giet de saus over het vlees en bestrooi het geheel met oude kaas.
  10. Verwarm de oven op 200 graden.
  11. Dek de schotel af met aluminiumfolie zodat deze niet te bruin wordt.
  12. Verwarm de schotel in 30 minuten op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst