KookJij

Indische kroketten

Een heerlijk indische kroketten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische kroketten te bereiden

Voorbereiding
Een avond van tevoren:
Bak gehakt. Voeg toe aromat, nootmuskaat, kikoman of maggie, peper, gembernat, wat vocht, bouillonblokje, gebakken uitjes en fijngesneden sellerie. Proef en voeg toe wat te weinig is. Doe vuur wat zachter. Doe de koksroom erbij. Doe met een zeef meel erbij, maar blijf roeren. De pollepel moet bijna rechtop staan. Het moet heel dik zijn. Dit moet helemaal afkoelen.
Bereidingswijze
Meng paneermeel door wat bloem. Doe dit op een groot plat bord. Doe in een kom 2 eieren.
Rol van gehaktmengsel balletjes. Haal door de eieren en daarna rollen in paneermeel mengsel. Leg ze naast elkaar in een schaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

meerhoff

meerhoff zegt:
moet het niet eerst gefrituurd worden,voor je het opeet?:?:?