KookJij

Indische curry

Een heerlijk indische curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Mv. Ria Stiegel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische curry te bereiden

Snijd de bieflappen in stukjes.
Verhit 3 eetlepels van de olie in een braadpan.
Roerbak het vlees al omscheppend bruin.
Voeg vleeskruiden en zout naar smaak toe.
Schep alles goed om.
Voeg het tomatengroentesap en de kerriepoeder toe.
Laat het vlees 2 uur op een heel laag vuur sudderen.
Pel en snipper de uien en het knoflook.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de rest van de olie in een wok of koekenpan.
Roerbak de ui met het knoflook al omscheppend 3 minuten.
Voeg de paprika en de champignons toe en roerbak alles 5 minuten.
Voeg de groenten aan het vlees toe.
Laat alles nog 30 minuten zachtjes sudderen.

Bijgerechtjes:
Was de tomaten en de komkommer.
Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes.
Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Kook de eieren in circa 8 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze en snijd ze middendoor.

Serveer:
De curry met als bijgerechtjes, ananas, tomaat, komkommer en ei.

Lekker met gekookte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst