KookJij

Indisch stoofvlees met kokosboontjes

Een heerlijk indisch stoofvlees met kokosboontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch stoofvlees met kokosboontjes te bereiden

Verhit in een braadpan 2 el olie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak bruin aan.
Bak de ui 1 min. mee. Bestrooi met de gemberpoeder en schep om. Schenk de ketjap en kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in 45 min. zachtjes gaar.
Kook ondertussen de rijst of mienestjes.
Verhit in een wok de resterende 2 el. olie en bak de sperziebonen in 5 min. warm en knapperig gaar. Schep er de seroendeng door.
Serveer het stoofvlees samen met de rijst en de kokosboontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bob

Bob zegt:
Erg lekker recept en makkelijk te maken ik heb er basmati rijst bij gedaan.
biljardt

biljardt zegt:
Wilma, wat een heerlijk top recept, we hebben het al meerdere keren gegeten hier en ook met vrienden, makkelijk, snel en erggg lekker :p
alkien

alkien zegt:
Liske , snap ik. Maar de overhand aan kokos zit in het vlees zo bedoelde ik het. Ik kook vaak indonesisch, sterker nog Aziatsch... ik denk dan ook dat ik het eerst met Seroendeng probeer.
Daarna mijn relaas hier terug :) Ook kun je geschaafde kokos toevoegen in plaats van Seroendeng, of Santen. Maar ik denk dat seroendeng volstaat. :D
liske

liske zegt:
Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda's, gebakken uien en specerijen (onder andere koriander, trassi, komijn). In de Indonesische keuken wordt seroendeng ook vaak gebruikt om over rijst te strooien en zo de smaak en textuur van het gerecht te verrijken. Er zit dus wel degelijk kokos bij de boontjes, Alkien!
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Neen, als de boontjes BIJNA gaar zijn,de seroendeng erdoor scheppen.
Zorg wel dat er niet zoveel vocht meer in het gerecht is, anders wordt het té drassig; zodra je de seroendeng erdoor gespateld hebt, vuur uit en deksel op de pan; het gaart altijd nog ff na, maar dat weet je uiteraard wel. Is een heel lekker gerecht!!:D
alkien

alkien zegt:
Klinkt heerlijk. Alleen even 1 kleine opmerking.
De kokosboontjes, daar zit geen kokos in, wel in het vlees.
Ga het wel zeker maken. :D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Lekker recept! Heb er 1 knoflookteentje bij gedaan:D
biljardt

biljardt zegt:
Gisteren gemaakt en gegeten een mega lekker en makkelijk te maken recept , echt een aanrader. En binnen kort gewoon voor een man of 12 maken, kan makkelijk . thnx :p
eagleye

eagleye zegt:
Dit lijkt mij heel lekker. Het probleem is dat ik in Brazilië geen seroendeng kan krijgen. Ik heb nu voor dit ingredient een recept gevonden en ben nu van plan uw recept morgen te gaan maken. Het ziet er smakelijk uit.
biljardt

biljardt zegt:
Lijkt me enorm lekker en ga 'm morgen maken, maar maak er bami bij :)