KookJij

Indiase kip met garam masala en yoghurt

Heerlijke Indiase kip met garam masala en yoghurt
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase kip met garam masala en yoghurt te bereiden

Verhit de olie en bak de rode ui samen met de gember in 4 minuten glazig. Voeg de kruiden toe en bak kort mee alvorens de tomatenpuree toe te voegen. Roerbak alles enkele minuten. Doe de kip erbij en laat 10 minuten meebakken.

Strooi de bruine suiker erover en roer de yoghurt en het water erdoor. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe en breng alles aan de kook. Laat 15 minuten en zonder deksel op een middelhoog vuur gaar pruttelen.


Breng de saus verder op smaak met wat zout, limoensap en fijngesneden koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Kloek

Harry Kloek zegt:
Was erg lekker. Ik heb er drie theelepels chilivlokken bij gedaan. Ik ben een liefhebber van spicy eten. In Mumbai pas echt spicy gegeten ( vindaloo)
Natalie

Natalie zegt:
Heerlijk recept, maar nogal pittig! Volgende keer maak ik hem met minimaal de helft minder chilivlokken...