KookJij

Ham-kaaspasteitjes

Een heerlijk ham-kaaspasteitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ham-kaaspasteitjes te bereiden

Vet 2 bakplaten in met boter.Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.Snijd er 12 rechthoekjes uit van 15x 5 centimeter.Leg de rechthoekjes op de bakplaten en zet ze 30 minuten in de koelkast.Meng in een kleine kom de ham,de roomkaas en het bieslook.Breng het mengsel op smaak met peper.Leg het ham-kaasmengsel op 6 van de rechthoeken.Laat rondom een rand van2,5 centimeter vrij en bestrijk die met het losgeklopte ei.Vouw de resterende rechthoekjes dubbel.Laat een rand van 2,5 centimeter intact en maak in de vouw vertikale inkepingen.Vouw de rechthoekjes weer uit en leg ze op de rechthoekjes met het ham-kaasmengsel.Druk de randen goed aan en bestrooi alles met een beetje parmezaanse kaas.Bak de pasteitjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Serveer ze warm of koud(laat ze dan eerst op een rooster afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

viyeta

viyeta zegt:
het was heel erg lekker en het staat in onze sgoolkrant