KookJij

Gistdeeg

Een heerlijk gistdeeg recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: ligt aan de hoeveelheid broodjes die je maakt het kunnen er 30 worden personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gistdeeg te bereiden

de grondstoffen nauwkeurig afwegen.
Bloem met kleinbroodpoeder zeven en er een kring van maken.
De gist in de kring kruimelen. Het zout boven de kring leggen en het water in een voorraadbakje .
Het water vanuit binnen naar buiten in de kring halen en alle grondstoffen met elkaar kruimelen.
Daarna het deeg kneden tot een soepel en elastisch deeg
Als het deeg klaar is opbollen,op een linne kleedje zetten en plastic erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lena

Lena zegt:
Waar haal je kleinbroodpoeder?
franeke

franeke zegt:
hallo,
een vraagje zou ik deze deeg kunnen gebruiken voor een taartbodem, ik ben nl op zoek naar een zachte taartbodem voor fruittaart, zou je deze kunnen bakken met pudding in één keer ????
:)FRANEKE
Wil

Wil zegt:
Hallo
Zie in het recept kleinbroodpoeder staan, is dit een soort broodverbeteraar en hoe kom je daar aan?
groeten
Wil