KookJij

Gember-roompudding

Een heerlijk gember-roompudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 225 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gember-roompudding te bereiden

1).Zet de room op een zacht vuur met de gemberwortel, daun purut en de lime-zeste en laat dit 15 minuten tegen de kook aan trekken.
2).Verwijder de gemberwortel, de purut blaadjes en de zeste en voeg de ragfijn gesnipperde stemgember toe met een paar lepels gemberstroop
3).Breng op smaak met gemberstroop en wat limoensap en los de 4 blaadjes gelatine op in de hete room massa.
4).Roer goed door en laat al roerend afkoelen en breng het mengsel over in puddingvormpjes of een grote kom.Laat dat op z'n minst 2 1/2 uur opstijven in de koeling.
DIVERSE EXTRA OPTIES:
-Doe geconfijte kers- en/of sukadesnippers
door de roompudding.
-Bedenk er een passende vruchtencoulis over.
-Eventueel te serveren op een spritsachtige bodem.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Heel sober het puddinkje alleen of min of meer versierd met de diverse opties.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst