KookJij

Gekookte zwezerik met punt-asperges.

Een heerlijk gekookte zwezerik met punt-asperges. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ik kan koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekookte zwezerik met punt-asperges. te bereiden

De geblancheerde zwezeriken opzetten met kokend water , zout ( 10 gram per 1 liter water), kruiden en gaar laten koken (1/2 uur).
Daarna zorgvuldig alle bind-en vaatweefsels verwijderen, de zwezeriken warm maken, op een verwarmde schotel leggen, nadat ze in vingerdikke schijven gesneden heeft.
(de schijven weer aan elkaar schuiven.)
De schoongemaakte en gaargekookte asperges ( zie basisrecept Bert Allers)
om de zwezeriken leggen en bedekken met een roux, gemaakt van boter, bloem, aspergewater en eierdooier

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst