KookJij

Gegrilde vijgen met rauwe ham

Een heerlijk gegrilde vijgen met rauwe ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde vijgen met rauwe ham te bereiden

Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Smelt de margarine in een pan op laag vuur en roer er de twee eetlepels sinaasappelsap door.

Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd elke plak prosciutto in 4 even brede repen. Leg op elk vijgpartje een salieblaadje en wikkel er een reep prosciutto omheen. Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze licht met het margarinesinaasappelsapmengsel.

Zet de bakplaat met vijgen onder de grill en gril de vijgen 1 minuut tot de prosciutto knapperig wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst